Go to Top

Overvåking for Båthavner

 

Overvåking for båthavner med laser deteksjon.

Båthavn overvåking – Skamløse tyverier av båter og båtmotorer har blitt mer vanlig i Norge. Ordinære tiltak for å redusere risikoen innebærer vanligvis gjerder, vanlige overvåkningskameraer, nattvakter og patruljerende sikkerhetsvakter. Problemet er at veien inn til havnen via vannet blir usikret, noe som betyr at inntrengere i skjul av mørket kan komme inn til havnen ubemerket.

En overvåkingsløsning fra IVA Security forhindrer dette ved å gi umiddelbar alarm inn til vår døgnbemannede  FG godkjente alarmstasjon hvis noen passerer vårt virtuelle gjerde skapt av våre lasersensorer. Systemet kan være rettet ut over vann og fungerer uavhengig av lysforhold.
Om vinteren kan enhetene lett flyttes for å overvåke område for vinterlagring.
Løsningen er en serie av lasersensorer utviklet for å fungere sammen med våre intelligente overvåkingssystemer.

I stedet for en passiv beskyttelse som over 90% bruker i dag, som for eksempel et gjerde (på land) som er laget for å fysisk hindre forbudt adgang, er våre produkter brukt til å oppdage mennesker og objekter som kommer inn på et område.
Hvis laserstrålen blir brutt vil våre intelligente kameraer umiddelbart sende en alarm til vår alarmsentral.
Våre alarmsystemer gir nesten ubegrensede muligheter der alarmtiltak ofte er umulig. Den kan starte en sirene eller sende tause alarmer / meldinger til vakt eller alarmsentral, noe som sikrer at vakten / operatørene på alarmsentralen får direkte oversikt ved reelle situasjoner hvor laseren er blitt brutt. Ofte brukes systemet sammen med et styrbart PTZ kamera som direkte og automatisk zoomer seg inn på det aktuelle området hvor laseren er blitt forstyrret.

De fleste systemer er basert på standard fotocelleteknologi med en emitter enhet og en mottakerenhet.
Med vår laserteknologi er det ikke noen behov for reflektor, noe som gjør det mulig å fritt opprette alarm-soner der det trengs.
Dette gjør at det er mulig å sette opp et virtuelt gjerde over vann, noe som før nesten var umulig.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring på telefon: 944 24 944 / post@ivasecurity.no